For en tid tilbake ble vår produksjonsingeniør, Solveig Egtvedt intervjuet av Kongsvingerregionen. Her ser du hva hun svarte om hvordan det er å jobbe hos oss som produksjonsingeniør, og i Kongsvingerregionen:
👷‍♀️ Hvordan vil du beskrive bedriften?
Eskoleia har tradisjoner tilbake til 1912 innen produksjon, og de første garderobeskapene ble produsert allerede på 1960-tallet. I dag tilbyr vi et bredt produktspekter innen oppbevaringsløsninger. Eskoleia har ellers virksomheter innen flere områder, og bistår mennesker med begrensninger i valg av yrke over i arbeid. Fokus ligger på yrkesrelatert veiledning og utvikling av mennesker. Våre virksomhetsområder bidrar til faglig utvikling og er godkjent lærebedrift i 14 fag.
👥 Hvordan er jobbhverdagen?
Dagene er varierte og ofte i høyt tempo, og det liker jeg veldig godt. Mine arbeidsoppgaver omfatter blant annet tilrettelegging av underlag for produksjonen, forbedrings- og kvalitetsarbeid samt avvikshåndtering. Jeg jobber med alle ledd og avdelinger i fabrikken og veksler mellom å sitte ved kontorpulten og være ute i produksjonen.
🔎 Hvilken utdanning kreves i din jobb?
Jeg tenker at det er en fordel å ha en teknisk bakgrunn for å kunne arbeide som produksjonsingeniør. Selv er jeg utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim med spesialisering innen materialteknologi, og det mest nærliggende er jo kunnskapen jeg har om materialet stål. I tillegg har jeg hatt god bruk for erfaringen jeg tilegnet meg i min tidligere jobb hos Aibel, hvor jeg var mye rundt i produksjonsbedrifter over hele verden og sjekket at kvaliteten var slik våre kunder krevet.
💡 Hva vil du si til andre som vurderer å søke jobb her?
Jeg har en stund ønsket meg ut av oljebransjen, og visste at det å jobbe i en produksjonsbedrift var noe jeg kunne trives med, da noe av det jeg likte best i min tidligere jobb var kontakten med produksjonsbedriftene; det å kunne se det jeg jobbet med i virkeligheten, ikke bare på tegninger på kontoret. Jeg fant det også interessant at Eskoleia er en arbeidsinkluderingsbedrift, og setter pris på å jobbe i en bedrift som tar et så stort og viktig samfunnsansvar når det gjelder å gi mennesker muligheter i det ordinære arbeidslivet. Eskoleia er en passe stor bedrift hvor man har en stor mulighet til å påvirke sin egen arbeidshverdag, og hvilken retning bedriften tar.
💚 Hva er det beste med Kongsvingerregionen?
Verken samboeren min eller jeg er fra Kongsvinger i utgangspunktet, og har flyttet hit på grunn av jobb. Etter å ha bodd på Kongsvinger i litt over 6 måneder, trives vi veldig godt her. Vi har også en sønn på 1,5 år og vi så at hverdagen var vanskelig å få til å gå opp med den pendlingen vi hadde i Oslo. Her er det i tillegg muligheter for å få tak i rimelige bolig med stor hage, det er fine områder for friluftsliv, god plass og i tillegg er det kort veg til både Oslo og Gardermoen ved behov. Etter at vi flyttet hit har vi fått mye bedre tid som kan brukes på bedre enn å sitte på tog eller i bil. Selv kan jeg til og med gå både til jobb og barnehage, og det syns jeg er veldig fint.