Å utvikle nye produkter er ikke gjort i en håndvending. Ikke bare skal produktet dekke et helt åpenbart behov, det skal også møte brukergruppens krav, passe inn i rett miljø, bruke gode materialer, være bærekraftig i både produksjon, bruk og gjenbruk. Derfor tar prosessen tid, men når man lykkes i prosessen, ja da lykkes man også med resultatene – og akkurat der føler Eskoleia at de har kommet med sin nye serie for avfallshåndtering!

Fra ide til godt design

«Hos oss begynner gjerne veien til et nytt produkt gjennom et behov hos kunder som gjerne melder seg via vår salgsavdeling. Og da er det bare en ting som gjelder; penn og papir, tusjer, blyanter og papp- og flere timer med forskning.» Kristian Dyve Norum jobber med produktutvikling hos Eskoleia og forteller om en innovativ og spennende forskningsbasert prosess med det helnorske avfallssystemet.

bildet viser deler til en avfallsbeholder som ikke er montert
Deler til Center og Corner avfallsbeholdere klare for montering

«Vi kan ikke gjøre noe uten at vi er helt sikre på at både markedet er modent for produktene våre og at vi treffer riktig. En av de tingene vi fant ut ganske raskt i arbeidet med vårt nye avfallskonsept var at estetikk i tett kombinasjon med funksjonalitet og universell utforming var helt avgjørende for om vi skulle klare å treffe!»
Og kanskje nettopp dette siste har gitt produktutviklerne litt ekstra å tenke på, for det er utrolig mange hensyn å ta for å treffe riktig her. Ikke bare er det vesentlig at den som skal kvitte seg med avfall ser og forstår hvor man skal sortere hver fraksjon, de må også evne å se det ganske raskt.

bildet viser en mann fra eskoleia som monterer en reno avfallsbeholder
Center avfallsbeholder under montering

«Ingen vil stå lenge ved en søppelbøtte og lete etter rett sted å kvitte seg med ting, så vi har jobbet mye med merking, farger og form. Derfor kan kundene velge farge på lokk, benytte seg av merkesymboler i henhold til nasjonal merkeordning eller også finne enda enklere symboler der design er det viktigste.

Med 20 års garanti er vårt avfallssystem nå klart for det norske markedet!

Helnorskt avfallssystem

Takket være et kompetent produksjonsmiljø kan Eskoleia utvikle, teste ut, prøve og feile seg gjennom den omfattende utviklingsfasen på et sted. «I denne sammenhengen var det viktig å teste ut produktene sammen med de som skal kaste noe, de som tømmer og de som vasker.
Vi så raskt at vi måtte ta sikte på rene flater, lite synlige sammenføyninger og et system som sørget for at posen holdt seg godt på plass,» forteller Kristian og det er ingen tvil om at både han og de andre i Eskoleia er meget fornøyd med resultatene.

bildet viser en mann fra eskoleia som monterer en reno avfallsbeholder
Finjustering ved montering av avfallsbeholder Center. Nebb avfallsbeholder til høyre.

For nå finnes de tre splitter nye avfallshåndteringssystemene på markedet og med sine unike uttrykk passer de godt til både lekne og mer strømlinjeformede rom og landskap. Alle er de 100% resirkulerbare og har et sterkt fokus på både form og funksjon. De beriker miljøet rundt seg og er et supplement – ikke bare en nødvendighet.

bildet viser avfallsbeholder reno i stabel
Deler av Nebb avfallsbeholdere.

Og siden både Nebb, Vippen og Center/Corner produseres i Norge har de kort leveringstid, overlegen kvalitet og hele 20 års garanti. Et helnorsk produkt tilpasset det norske markedet fra første blyantstrøk til siste kvalitetskontroll på fabrikken på Kongsvinger!


Bilder av ferdige produkter

Nebb

Vippen avfallsbeholdere hos Klosser Innovasjon
Nebb avfallsbeholdere i kontorlokalene til Klosser Innovasjon
vippen_klosser_1
Nebb avfallsbeholdere passer fint inn i nisjen ved siden av kjøkkenet.
Vippen avfallsbeholdere hos Klosser Innovasjon
Nebb avfallsbeholdere med merking av avfallstype og ulike åpninger i lokk.

Center / Corner

Center avfallsbeholder i fokus i mellom Nebb og Vippen.
Center avfallsbeholder i fokus i mellom Nebb og Vippen

Vippen

Vippen avfallsbeholder (90 L)
Vippen avfallsbeholder (90 L)
Vippen avfallsbeholdere, enfargede
Vippen avfallsbeholdere er også fine i ensfarget