RobinButikksjef Jonas Jansson hos Europris på Skotterud har vært en trofast samarbeidspartner for Eskoleia i lang tid, og en dyktig sjef og veileder for lærlingen Robin Dybdahl de siste tre årene. Nå forlater den populære svensken Eidskog til fordel for butikksjefjobb i Europris på Hønefoss, men han forsikrer at det viktige samfunnsengasjementet vil bli videreført av hans etterkommer.

– Det er så viktig for oss at vi har samfunnsengasjerte og positive bedriftsledere som deg. Takk for innsatsen, Jonas. Vi trenger all den støtte vi kan få fra det lokale næringslivet for å løse det store samfunnsoppdraget vårt, nemlig å skaffe jobb og gode fremtidsutsikter for de unge menneskene som vi har ansvaret for. Med godt samarbeid skapes gode resultater, sier fagopplæringskoordinator Hege Devik hos Eskoleia.

En solskinnshistorie om samarbeid

En av de som har hatt glede og nytte av samarbeidet mellom Eskoleia og Europris Skotterud er snart 21 år gamle Robin Dybdahl. Som en sjenert og temmelig innesluttet unggutt kom han til Jonas Jansson og kollegene hans sommeren 2020, via fagutdanningen til Eskoleia. I løpet av høsten skal han opp til kompetanseprøve i salgsfaget. Han synes han har hatt en fin utvikling både faglig og personlig.

– Du har vært en veldig god sjef, sier den sympatiske unge mannen, og ler til butikksjefen.

– Du har sannelig vært flink du også. Nå tør du til og med å stå i kassa. Det gjorde du ikke den første tiden du var her.

– Robin har hatt en enorm fremgang. Dette er en solskinnshistorie om hva vi kan få til med godt samarbeid, sier fagopplæringskoordinator Devik.

Vinn, vinn for alle parter

Eskoleia tilbyr skreddersydd opplæring i hele 15 fagområder, og ifølge fagopplæringskoordinatoren kan kompetansebedriften tilrettelegge for enda flere fag.

– Vi er helt avhengige av et godt samarbeid med lokale bedrifter som ønsker å gi ungdommene en sjanse slik som Europris her på Skotterud.

– Det skulle bare mangle, repliserer den avtroppende butikksjefen.

– Dette er vinn, vinn for alle parter. Vi får gode, motiverte medarbeidere som lærer det vi mener at de trenger å lære. Og Robin her har vært til stor hjelp for oss med å ta ekstravakter når vi har hatt behov for det.