Eskoleia AS er i full gang med å fornye og utvide maskinparken. Siste tilskudd er en avansert fiberlaserskjærer, som blant annet vil bety økt kapasitet, større fleksibilitet, raskere leveranser, bedre kvalitet og enda mer konkurransedyktige priser.

Det er avanserte saker som produktutviklingssjef Øyvind Johnstad Ruud hos Eskoleia AS kan vise frem.

– Det er så mange fordeler med denne maskinen i forhold til det vi har hatt før. Ikke minst kommer vi til å bli veldig konkurransedyktige på større spesialbestillinger. Og siden den drives av strøm og renset trykkluft, er den i tillegg veldig miljøvennlig og energieffektiv, forteller produktutviklingssjefen.

Mye mer effektivt

Det er maskinleverandøren Ermaksan som har levert den nye, hypermoderne fiberlaserskjæreren til Eskoleia. Blant de mange funksjonene er en automatisk plateinnlaster. Den gjør at man ikke lenger trenger å laste inn platene manuelt.

– Nå kan vi bare kjøre inn flere paller med plater, og sette maskinen på langkjøring. Dette gjør oss naturlig nok mye mer effektive, sier Johnstad Ruud.

Og fiberlaserskjæreren kan skjære mye større dimensjoner enn det man tidligere har kunnet gjøre.

– Våre stanstemaskiner kan stanse inntil fire millimeter stål. Denne klarer opptil to centimeter. Og skjæreflatene blir veldig rette og pene.

Mange fordeler

Øyvind Johnstad Ruud forteller at den nye fiberlaserskjæreren gjør det mye enklere å levere det kundene måtte ønske. Den har ingen av de typiske begrensningene som de gamle stansemaskinene hadde.

– I prinsippet kan du komme med hva som helst. Vi laster inn tegningsfil, og så kutter maskinen raskt og enkelt ut eksakt det den skal. Det gir oss en kolossal fleksibilitet og leveransekraft. Det gjør oss også veldig konkurransedyktige på pris. Særlig på større volumer er vi nå veldig konkurransedyktige, fremholder produktutviklingssjefen.