Vi tar bærekraftsmålene til FN på største alvor. Alle oppbevaringsløsningene våre er svært miljøvennlige. De er norskproduserte og kortreiste, og har lang levetid. Dessuten er de hundre prosent resirkulerbare, sier markedssjef Jannicke Mykkestue hos Eskoleia AS.

Det er en travel dag i produksjonsanlegget til Eskoleia AS på Kongsvinger. Blanke, kortreiste stålplater i ulike dimensjoner kommer inn, og fargerike, miljøvennlige skap i forskjellige utførelser og størrelser forsvinner ut i den andre enden. Hele prosessen er så miljøvennlig som den kan bli.

 

FNs bærekraftsmål

Ifølge FN-sambandet er FNs bærekraftsmål «verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030». «We can be the first generation to succeed in ending poverty; just as we may be the last to have a chance of saving the planet», heter det i FNs såkalte 2030-agenda.

– For oss er dette mer enn bare tomme ord i løse lufta. Bærekraft og resirkulering gjennomsyrer hele vår virksomhet. Vi tar bærekraftsmålene til FN på største alvor, forteller Mykkestue.

Du kan lese mer om FNs bærekraftmål her.

 

Overlegen holdbarhet

Eskoleia AS er den eneste gjenlevende norske produsenten av oppbevaringsløsninger i stål som fortsatt produserer i Norge.

Stål gir suverent lang levetid på produktet, er robust og holdbart, og vil på sikt være mer lønnsomt og bærekraftig enn billigere alternativer. Dessuten er stål brannsikkert og hundre prosent resirkulerbart. Vi benytter stål av solid kvalitet. Markedet blir stadig mer presset, og det kunne vært fristende å bruke stål av dårligere kvalitet for å kunne presse prisene. For oss er ikke dette noe alternativ. Vi mener at kvalitet og holdbarhet lønner seg på sikt, sier markedssjefen.

 

Miljøvennlig skreddersøm

Nærheten til det norske og skandinaviske markedet gjør ikke bare produktene miljøvennlig kortreiste, men gjør det også enkelt å tilpasse løsningene eksakt til kundens behov, der det er nødvendig.

Vi kan få til omtrent hva som helst. Med egen produktutviklingsavdeling og produksjon er det kort vei fra idé til virkelighet her hos oss, forteller Mykkestue.

Ikke minst gjelder det utseende og farger. Lakkeringsavdelingen til Eskoleia AS kan få tak i nær sagt alle de fargene som kunden ønsker.

– Vi benytter pulverlakk, som er det mest miljøvennlige alternativet som finnes. Denne lakken inneholder ingen flyktige løsemidler, og er i tillegg mer slitesterk enn våtlakk, forteller Mykkestue.