– I mange yrker er truckførerbevis et must, sier kurs- og kompetansesjef Ann Christin Mengkrok hos Eskoleia på Kongsvinger.

Mengkrok forteller at det kan være vanskelig å få jobb i produksjon og logistikk hvis man ikke har truckførerbevis, og i Kongsvingerregionen vet vi at det er mange industribedrifter som trenger dyktige medarbeidere med de riktige sertifikatene i lomma.

Alle som skal føre truck i Norge trenger gyldig kompetansebevis. Dette får man ved å ta sertifisert sikkerhetsopplæring på den eller de trucktyper du skal føre. Teoridelen er felles for alle typer, mens den praktiske delen gjennomføres per trucktype, sier kurslærer Christoffer Aanerud.

Kurset som Eskoleia nå tilbyr på Kongsvinger går på dagtid i uke 6/2022. Kurset omhandler trucktypene T1, T2 og T4 med 3 dager teori og 3 dager praktisk kjøring. 

Pris kr. 5490,-

For å kunne føre truck på egen hånd må man ha fylt 18 år, men opplæringen kan starte ved fylte 17 år, kan Aanerud fortelle. Det er ingen krav til forkunnskaper for å kunne delta på kurset.

Ta kontakt på tlf. 919 10 810 eller e-post: post@eskoleia.no for på melding eller mer informasjon.